Punisher: Barracuda

Punisher: Barracuda

Tisk

punisher 200Akce, sex, násilí! Hlavní tři prvky vyskytující se v šestém pokračování série o Punisherovi. Náš slavný zmrdobijec se v této části své cesty dostane z New Yorku až do sluncem oděného Miami. Jeho úhlavním nepřítelem je drsnej zabiják Barracuda, který nejde pro ránu daleko a s nikým se nepáře. Jeho slovník zahrnuje hlavně vulgarismy, z nichž jedno používá ustavičně pro oslovení nebo prostě proto, aby si ulevil. Jedná se o slovo popisující ženské přirození začínající na p.

Barracuda však není jediným problémem Punishera. V cestě mu totiž stojí hlavní hráč jedné velké korporace Harry, jenž si hraje tak trochu na Boha a snaží se vytřískat peníze na elektřině určené pro právě slunnou Floridu. Do všeho se zapojuje ještě pravá ruka Harryho Dermot. Ten také není žádným svatouškem ve světě špíny a neřestných intrik v Punisherově světě, protože je to právě on, kdo Harryho ženě pravidelně roztahuje nožky.

Garth Ennis a Goran Parlov vám nabízejí další z krvavých zážitků s Punisherem. Při čtení ani nevíte, komu pořádně fandit. Punisher, známý vykonavatel dobra, působí mnohdy jako osamělý kovboj s nasraným výrazem, koltem u pasu číhající na svou kořist. Nejdříve však samozřejmě musí zjistit, po kom to vlastně vůbec jde. Barracuda na druhou stranu je týpek užívající si života každým coulem. A možná právě pro svou povahu příběh neskutečně oživuje i doplňuje o zábavné momenty (velice rád krmí zvířectvo svými nepřáteli nebo jeho úsměv se zlatými zuby s nápisem FUCK YOU je prostě dokonalý, dokud mu nějakej chlap nevyrazí určitý písmena – a nejenom to).

Kresba? Tak to je celkem zbytečné rozebírat. Stačí jen říct, že se jedná o mistrnou moderní práci zasluhující nejvyšší hodnocení. Jednotlivé obrazy v knize se mi v hlavě vybavily jako scény ve velkolepém americkém akčním filmu (kéž by k tomu došlo a studia by to napadlo zrealizovat).

Opravdu musím pochválit vynikající scénář Ennisův a vyzdvihnout bravurní překlad Richarda Podaného, díky němuž jsem měl z knihy stoprocentní zážitek.

Koupit či nekoupit? Za mě? Určitě do toho jděte. Jedná se o dílo přesahující u mě dokonce můj dosavadní nejoblíbenější poslední komiks o jezdci z pekla. Pokud by to šlo, dal bych více procent, než mám tu možnost udělit.

Tato série o Punisherovi se řadí mezi to nejlepší, vedle pár dalších, jaké čtenář může mít k dispozici.

punisher

Punisher MAX: Barracuda (Punisher Max 6: Barracuda)
Garth Ennis, Goran Parlov
Překlad: Richard Podaný
Kategorie: Komiksy
Vyšla 17. 10. 2012
Stran: 144
Vazba: brožovaná
Nakladatelství: BB art
Hodnocení: 100/100

Zdroj foto: BB art


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

K současné kariéře Dagmar Peckové patří operní i činoherní divadlo, hudební projekty a samozřejmě festival Zlatá Pecka

dagmar peckova200Vždycky tvrdě pracovala, což se projevilo už na začátku její kariéry, kdy proměnila své šance za mnohaletou mezinárodní kariéru. Talent, intelekt, ale také dřina a pokora, to už jaksi patří k pěvkyni Dagmar Peckové léta. A i když má...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Pláž v Chorvatsku, to je nejen letní čtení

plaz v chorvatsku 200V dubnu loňského roku obohatila sbírku série Romantické útěky spisovatelky Julie Caplinové přírůstek v podobě knihy Pláž v Chorvatsku. Český národ slunné Chorvatsko přímo zbožňuje, tak proč si nezamilovat i tuto letní roman...


Literatura

Vydejte se na výlet za šiframi

vylety za siframi200Vydavatelství CPress vydalo netradičního turistického průvodce nazvaného Výlety za šiframi tentokrát zaměřeného na Prahu a Středočeský kraj.

 

 

Divadlo

Slávek Novák aneb Příběh opravdového herce

Slavek Novak perexCo uděláte, když narazíte skutečný příběh o skutečném umělci, který hrával hlavní role v Národním a zároveň sváděl ženy pod taktovkou STB, aby je režim mohl vydírat? Jste-li dramatikem, pravděpodobně napíšete hru. Jste-li vtipným a...

Film

Nadčasové drama Dvanáct rozhněvaných mužů konečně na DVD a Blu-ray


muzi IIITroufnu si tvrdit, že většina našich čtenářů nebyla v roce 1957 vůbec na světě, a pokud ano, byla asi hodně malá a spoustu věcí vůbec nevnímala. Jednou z nich byl například film Dvanáct rozhněvaných mužů, který vypráví o porotě, která debatuje o...