Jak komunikovat se svým psem

Jak komunikovat se svým psem

Tisk

Nestekej-na-sveho-psa Tomas 200V prvé řadě na něj neštěkejte, alespoň tohle doporučuje Tomáš Nushart titulem své knihy „Neštěkej na svého psa“ s podtitulem „Manuál láskyplné a efektivní výchovy“. Neštěkejte znamená vždy se snažte, aby pes pochopil, co po něm chcete. Nenuťte ho násilím, zařiďte to pokud možno tak, aby vás poslechnout chtěl. Lze toho dosáhnout takzvaným pozitivním podmiňováním.

Celá kniha je pak učebnicí zmíněných postupů a důkazem, že to jde. Je také polemikou s názorem opačným, založeným na teorii, že páníček musí být vůdcem smečky, že musí mít vždy navrch, že musí psa zlomit, aby ten byl poslušný v každé situaci a například loudit u stolu či válet se v posteli aby se bál.

Základem je pozitivní podmiňování 

Takhle tedy ne. Moderní trénink se podle T. Nusharta obejde bez hole. Ptáte se, jak to dělat a udělat? T. Nushart nabízí do detailu propracované postupy pozitivního podmiňování a uvádí jak škálu základních nástrojů tréninku, tak konkrétní nácvik základních povelů a nevyhýbá se ani řešení problémového chování.

Abyste byli spokojeni vy i váš pes

Máte už psa a teď hledáte radu, jak jej vychovat? Nebo se teprve rozhodujete a nevíte, jak nejlíp si jej obstarat? Chcete vědět, jak zařídit bezkonfliktní vztah mezi psem a dítětem či kočkou? T. Nushart vám zodpoví všechny otázky a rád poradí tak, abyste byli spokojeni vy i váš pes.

Nestekej-na-sveho-psa Tomas 3-1-300x270

Neštěkej na svého psa. Manuál láskyplné a efektivní výchovy
Autor: Tomáš Nushart
Žánr: naučná literatura
Nakladatelství: Jan Melvil Publishing
Rok vydání: 2022, brožovaná
Počet stran: 208

Hodnocení: 100 %

Zdroj foto: nakladatelství
www.melvil.cz/kniha-nestekej-na-sveho-psa/

( 2 hlasů ) 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michal Kindl říká, že album Loutka devátá uzavírá jednu jeho životní etapu

michal kindl rozhovor 200Michal Kindl prokázal svoji schopnost napsat solidní popovou melodickou písničku již na svém debutovém sólovém albu Barvy, které vyšlo v roce 2018. Od té doby ušel kus cesty, která ho dovedla k nevšední spolupráci s mezi...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Vyhnání Gerty Schnirch – román, při jehož čtení běhá mráz po zádech

vyhnaniGertySchnirtperexVystoupit ze stínu, to se mnohým a mnohému nepovede, protože jejich konkurenty jsou vynikající nebo ti nejlepší. Ve stínu, rozhodně je třeba říci bohužel, se nachází i román Kateřiny Tučkové Vyhnání Gerty Schnirc...


Literatura

Bohové, hrdinové, zloduši a legendy starověkého Říma. Seznamte se s jejich příběhy

rimske myty perexVe starověkém Římě hrála mytologie důležitou roli. Zasahovala do náboženství i politiky a souvisela i se založením věčného města. Dnes se s odkazy na tyto příběhy můžete setkat dříve, než s příběhy samotnými.

Divadlo

Večeru tříkrálovému něco chybělo

vecer trikralovy 200Do jedné z nejslavnějších komedií od klasika všech klasiků Williama Shakespeara - Večera tříkrálového se pustilo Městské divadlo Zlín.  Jedná se o první velký titul tohoto roku a na svědomí jej má režisér Jakub Nvota oblíbený dí...

Film

Seznamte se se Soňou Červenou

cervena200Soňa Červená - operní pěvkyně, herečka, světoběžník – usměvavá drobná žena, která ustála neskutečné životní zvraty a přesto je optimistka, která se na něco pořád těší. Pokud jste ještě neměli možnost se s paní Soňou seznámit, neváhejte, budete okouzl...